Herenhuis te HEERS (3870)

€ 490.000

Algemeen
Aantal slaapkamers
:
4
Aantal badkamers
:
1
Adres
:
Lod.Lavkistraat 1, 3870 HEERS
Bewoonbare opp.
:
320 m²
Grondoppervlakte
:
1000 m²
Financiele informatie
Prijs
:
€ 490.000
Registratierechten
:
€ 34.300
Honorarium notaris incl btw
:
€ 3.129
Totale kosten
:
€ 37.429
Totale kostprijs
:
€ 527.429
kleine afwijkingen mogelijk
Omschrijving
Karaktervolle herenwoning met bureau's en atelier.

Deze veelzijdige eigendom doet zich voor in het pittoreske Heks, aan de rand van het kasteel-domein. Het terrein heeft een oppervlakte van ca. 10 are en is volledig omheind. De ganse tuin-zijde heeft een zuidelijke oriëntatie. De tuin werd volledig aangelegd en vormt een mooi geheel met de woning.
De eigendom zelf is vierledig opgevat (woning, gastenverblijf, bureau's, atelier) en is uitermate geschikt voor een vrij of zelfstandig beroep.

De woning zelf is bijzonder charmant en beschikt over karaktervolle elementen. Denken we hierbij maar aan arduinen vloeren, authentieke haardmantels, hoge plafonds, etc.
De woning doet zich voor in een goede staat van onderhoud en beschikt over een ruime bewoonbare oppervlakte. De zolder is bereikbaar via een vaste trap en is eventueel ook dienstig als kamer of hobbyruimte.
De slaapkamers zijn allemaal ruim en je beschikt over een volledig ingerichte bibliotheek, eventueel ook dienstig als dressing. De verwarming gebeurt op basis van een aardgas-ketel.

Het gastenverblijf doet zich voor op de gelijkvloerse verdieping en is na een opfris-beurt geschikt voor het ontvangen van gasten of als leuke stek voor een inwonend familie-lid.

De kantoor-ruimte treffen we aan op de gelijkvloerse en eerste verdieping. De landelijke wintertuin vormt een verlengstuk van de bureau-ruimte en zorgt voor veel lichtinval. Zowel op het gelijkvloers niveau als op de bovenverdieping treffen we tal van inbouwkasten aan, alsook een keuken en een vergaderruimte. De ruimtes zijn allen gebruiksklaar en polyvalent. De kantoren zijn voorzien van airco.

Het atelier of de loods heeft een oppervlakte van 200m² en een vrije wand-hoogte van 6m. Het gebouw is opgebouwd in snelbouw-steen en het dak is geïsoleerd. De tuin is zo aangelegd dat het zicht aan de loods onttrokken werd waardoor deze niet als storend kan ervaren worden. Ook hier zijn er naar exploitatie toe tal van mogelijkheden.

  

Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Woongebied
EPC
:
363 kWh/m²
Erfgoed
:
Nee
Comfort
Verwarming
:
CV op gas
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Lift
:
Nee
Keuken
:
Volledig ingebouwd
Indeling
Kelder
:
57 m²
Keuken
:
35 m²
Inkomhal
:
19 m²
Living
:
49 m²
gastenverblijf
:
49 m²
kantoorruimte
:
56 m²
Loods
:
202 m²
badkamer
:
5 m²
kantoorruimte
:
78 m²
Nachthal
:
16 m²
Slaapkamer
:
19 m²
Slaapkamer
:
17 m²
Slaapkamer
:
16 m²
Slaapkamer
:
16 m²
bibliotheek
:
16 m²
Zolder
:
100 m²
Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat